Vrijeme posjete: Svaki Dan: 11:00 - 13:00
                                              14:00 - 18:00
+387 (0) 30 517 510

Hodočašćenje Svetom Ivanu Krstitelju

ivan stol
U petak je (24.juna 2022) blagdan svetog Ivana Krstitelja, koji u Podmilačju nadomak Jajca stoljećima okuplja desetine hiljada, ne samo katolika, nego vjernika svih konfesija koji u ovom najvećem bosanskohercegovačkom nemarijanskom svetištu od ovog čudotvornog i milostivog sveca traže nadu. 

Kao i ranijih i ove godine brojni su vjernici iz svih krajeva srednje Bosne, tradicionalno su krenuli pješke, poneki i bosi da na putu prema ovom zavjetnom i pokorničkom mjestu preispitaj sebe i pripreme se za molitvu u tihoj podmilačkoj dolini suza kojoj će vjeruju naći snagu za sočavanje sa brojnim životnim teškoćama.

 Svjesni njihove odlučnosti i snage da zavjetujući se krenu pješke na put dug nekoliko desetina kilometara, zaposlenici Našeg Doma ispred svoje kapije naselju Pirota, zajedno sa svojim partnerima ASA Osiguranje, Peradar d.o.o te Vizija AG odlučili su da ih okrepom i lijepom rječju dočekaju i isprate na putu prema Podmilačju. 

Hodočasnike, koji su rano jutros krenuli iz Kiseljaka, Busovače, Viteza, Fojnice i Novog Travnika otvorena srca dočekivale su Merima i Vesna. Jer vjera i jeste snaga i nada.