Vrijeme posjete: Svaki Dan: 11:00 - 13:00
                                              14:00 - 18:00
+387 (0) 30 517 510

POČELA IMUNIZACIJA U NAŠEM DOMU

Dragi srodnici i prijatelji Našeg Doma,

nakon skoro 14 mjeseci izolacije zbog pandemije Covida-19,želimo sa vama podijeliti divne vijesti. Name, 7.i 8.aprila, u centralnom holu, obavljena je imunizacija prvom dozom vakcine, svih naših zainteresiranih korisnika i radnika,uz stručni nadzor doktorice Sabine Hubjar-Čabrić, specijalistkinje opće medicine, Đenane Dautović, glavne sestre Doma zdravlja Travnik, te medicinskih sestara Aide Mešinović i Senije Šeperović. Naravno, pohvale za izuzetnu organizaciju, ne mogu zaobići ni naše medicinsko osoblje, koje je obavilo sve neophodne pripreme, za provođenje imunizacije. Moramo se pohvaliti izuzetno dobrim odzivom, pa je tako 89% naših korisnika vakcinisano kao i 90% radnika. Naglašavamo da dio korisnika, nije mogao biti vakcinisan iz zdravstvenih razloga. Posebno smo sretni što su nakon imunizacije,zabilježene tek kratkotrajne reakcije na vakcinu, poput povišene temperature i malaksalosti i to kod manjeg broja vakcinisanih.

Svi smo mi,zajedno sa korisnicima, početak imunizacije dočekali sa velikim zbuđenjem, ali i nadom, da je nakon više od godine dana izolacije i razdvojenosti od rodbine, prijatelja, ali i ostatka svijeta, ovo istinski početak povratka normalnom životu.

Zato u ime svih naših korisnika ,šaljemo riječi podrške i motivacije, svima vama koji ste u prilici, da se vakcinišete.Učinite to bez ikakve dvojbe, jer, imunizacija je jedina efikasna zaštita od zaraze Covidom-19, koji je samo za godinu dana u svijetu odnio 1,54 miliona života. Budimo odgovorni-vakcinišimo se.

Srdačan pozdrav iz Našeg Doma.
Merima Musemić-Arnautović