Vrijeme posjete: Svaki Dan: 11:00 - 13:00
                                              14:00 - 18:00
+387 (0) 30 517 510

Coroni je Zabranjen Ulaz u Naš Dom ili Kako Smo Nadmudrili Corona Virus

Corona Virus zajedno
Treći je mjesec,kako mi u Našem Domu,odvojeni fizički od ostatka svijeta,preživljavamo pandemiju Corona virusa COVID-19,nastojeći i iskreno kazano uspjevamo nadmudriti ga,ne dozvoljavajući mu ulazak u Naš Dom i Naš svijet.Jeste neobično i nama i našim korisnicima, našoj velikoj porodici,ali svjesni smo da je to mala žrtva za zdravlje svih nas.I život,nakon pandemije kojeg priželjkujemo i radujemo mu se.Pridržavamo se svih propisanih mjera,svi zajedno,jer zdravlje i život su najpreči.

Uskraćeni smo za posjete kćerki i sinova,unuka,prijatelja i rodbine. Uskraćeni smo za izlaske u grad,druženja,odlaske u posjete. Nedostaju nam sitne životne radosti,kupovinu,igranje binga,šetnje po gradu.Fale nam male ljudske sitnice,ali svjesni smo da je ovako najsigurnije,kako bismo dočekali ljeto,mirise cvijeća i naravno radost druženja sa najbližima.A gospođu Coronu,kako joj od milja tepamo,ipak smo nadmudrili i pobjedili.Nikoga od nas ni okrznula nije.
Ahmet Azarević: "Nema one slobode na koju sam ja navikao,zbog koje sam žrtvovao mnogo čega. Prvo da čestitam vama i velikom Muhamedu da je uspio da korona ne uđe u naš dom. To je najveći uspjeh, stvarno. Čitam od Splita do Njemačke gore, nema doma u koji nije ušla korona. Smijeh..... Ja se volim našaliti meni je 39 godina i pola stoljeća, 89. godina je meni. Ja sam nevjerovatno strpljiv, da traje godinu dana ,ja ću izdržati i biti isti, neću se nikada promijeniti. Svjestan sam, nažalost, žao mi je ljudi, stotine hiljada ljudi je već umrlo. Što se tiče mene imam novine, imam televizor.

Malo spavam to mi je najveći problem,ne mogu zbog pršljenova, ja nisam spavao pet puta kao čovjek, stavim ovdje fotelju i dva jastuka i tako me ne boli. Ako mi je drugačije odmah me zaboli.Jutros sam ustao u pola pet, a legao sam iza jedanaest, ali odmoran sam i fin sam. Nedostaje mi one moje slobode da odem u bingo (kladionicu) i poigram pet partija binga, zijanim često, pojedem krompiriće popijem nekad pivo, nekad kiselu vodu. Zaboravim na sve kada izađem.A bašta mi nedostaje toliko. Da sam znao kad smo izlazili da posijem salate, ali neće više, hoće da budu same ruže, bar tako kaže sekretarica, ali i bolje je. Opredijeliću se za krastavce, ako bude brzo, ja se nadam. Obilazim kad mogu ostale korisnike,nedavno sam odnio salate, kad mi kažu nemam limuna, kažem,donijeću ja za iftara. U duši mi je najveće zadovoljstvo pomoći drugom.Jedno sam vrijeme ulazio u sobu, pomagao,ali sam dobio opomenu."
Ahmet Azarević
Domić Age
Domić Age: "Najteže mi je što ne mogu nigdje ići ,i što mi ne mogu djeca doći.Ostalo je sve dobro,osoblje je dobro, ovi rukovodioci glavni sve sam zadovljna. Vrijeme skraćujem uz televizor, mobitel, pa onda malo kod prozora,malo internet i tako.Bitno je da se zdravo,a i ova nesreća od Korone će valjda brzo proći."

Kesten Josip : "Sve sam zadovoljan, teško mi je jedino što ne mogu izaći. Ma ne bih daleko,samo Nisam ni samo do „Binga“, da malo vrijeme skratim, nešto uzmem. Malo sjednem, popijem kavu pa se vratim, da mi vrijeme prođe.Ali neda nesretna Korona.Ma proći će i ona."

Jović Đorđe: "Život u koroni? Najgora je samoća.Ne mogu izlaziti. Moramo se pridržavati epidemioloških mjera da bi zaštitili i sebe i druge.Sve je dobro organizovano, mjerenje temperature dva puta dnevno dezinfekcija banje i svih ostalih površina. Zadovoljan sam. Najgore je što nismo mladi, svi smo stari.Pa smo osjetljiviji na sve pa i na Koronu,ali radujemo se njenom odlasku i ukidanju pandemije.Dočekat ćemo mi ponovo slobodu,živi i zdravi, i izlaske i druženja.Izlete.Jer uspjeli smo Koronu nadmudriti."