Bosnian Arabic English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish

Riječ naših korisnika

Lucija Kafadar

Kada sam došla u Dom brzo sam se snašla jer je osoblje jako ljubazno i uvijek mi je pri ruci. Hrana je dobra kao i osoblje koje radi u kuhinji. Vrijeme provodim uz televiziju i šetnju, a počela sam i sa radom za šivaćom mašinom tako da mi je i na taj način omogućeno da mi boravak i vrijeme u Domu što ugodnije prođe. Zahvaljujem se svim zaposlenim i neka im Bog da zdravlja i strpljenja.

Salihbegović Mehmed – Braco

Probudio sam se ovdje u Domu. Nepokretan u krevetu, nesvjestan šta mi se desilo, a sad već uz pomoć medicinskog osoblja pomalo se krećem. Što se tiče uopšte života u Domu, zaposleni nam ispunjavaju sve želje u granicama njihovih mogućnosti, na ishranu ne može niko da se požali, imamo sve što je potrebno čak i više od normale.

Sarać Fatima

U sivilu grada Travnika na kraju ulice Tvorničke bljesne kao posljedna sunčeva svjetlost ustanova „Naš dom“, puna cvjeća i zelenila. Prije 6 godina došla sam u ovaj dom u teškom depresivnom stanju. Zahvaljujući medicinskom osoblju i zaposlenima iz uprave vratila sam se u stvarnost. Shvatila sam da život ide dalje i da se moram pomiriti sa tim. Kod kuće sam se osjećala suvišna, kao istrošena krpa koju treba baciti u smeće. U Domu sam shvatila da još nekome trebam , prijateljici, prijatelju, da podijelimo radost i tugu. Zaposleni iz uprave nabavili su nam repromaterijal za izradu ručnih radova, slikanja. Imamo biblioteku ko voli da čita. Organizuju se priredbe, dolaze nam kulturno umjetnička društva, djeca iz škola, putujemo na izlete , a to su najljepši trenutci našeg druženja. Zavoljela sam sve zaposlene, čistaćice koje se trude da higijena bude na nivou kao što i jeste, vešeraj gdje nam se pere garderoba, medicinske sestre koje uz pomoć ljekara brinu o našem zdravlju,kuhinju sa obilnim obrocima. „Naš dom“ upravo svojim nazivom opravdava postojanje jer je on upravo to – „Naš dom“. Hvala svim zaposlenim na njihovom trudu.

Adamik Vatroslav

U Dom sam došao 11.06.2007.godine u invalidskim kolicima i bez svijesti. Uskoro mi se svijest polagano normalizovala ali za izlazak iz kolica je trebalo više vremena. Uz pomoć medicinskog osoblja ja sam potpuno prohodao. U Domu mi je dobro, imamo ljekarske preglede kada nam je potrebno. Medicinsko osoblje se jako angažuje i poklanja puno pažnje svim korisnicima a posebno nepokretnim. Higijena je na visokom nivou što je rezultat angažmana osoblja koje je zaduženo za taj zadatak. Također i službenici, na čelu sa direktorom, su na jako zavidnoj visini svojim angažovanjem za rješavanje svih zadataka i ljubaznim pristupom prema svima koji dođu u posjetu u Dom. Samo oni koji su bili prisutni proslavi 100-tog rođendana jednog korisnika shvatili su ljepotu i veličinu Našeg doma.

Ana Marija Fabulić

U ovaj Dom sam došla u 02.08.2004. godine. Prilično sam se uklopila u ovu sredinu i veoma mi je dobro. Sada više nemam želje da se vratim doma, a i ne pomišljam na to. Za sve ovo vrijeme boravka ovdje u ovoj ustanovi ja sam se oporavila i psihički i fizički. Meni nikada nije dosadno, volim čitati, gledati TV, šetati kad je lijepo vrijeme. Ponekad odem doma da vidim kćerke, ali me vuče želja da se odmah vratim. Osoblje koje se stara o nama korisnicima je divno, puno razumijevanja i ljubavi. Za svakoga uvijek nađu lijepu riječ. Hvala im.

Filipović Enisa

Došla sam u „Naš dom“ prije 9 godina, brzo sam se adaptirala na kolektivni smještaj, jer me asocira na studentski dom. Ovdje mi je odlično, higijena je na visokom nivou, i zimi je toplo noću kao i danju, tople vode imamo stalno, hrana je dobra i kvalitetom i kvantitetom, a kuhari su uvijek raspoloženi da nam skuhaju nešto posebno. Medicinska briga našeg osoblja je također dobra, a imamo i ljekara koji također brine o našem zdravlju. O našoj biblioteci brinem se ja , što mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Cjelokupni kolektiv u „Našem domu“ sačinjavaju mladi ljudi koji su puni elana i svaki dan je sve ljepše, a to se jasno vidi i osjeti.